Napreduju radovi na UPOV-u

Jastrebarsko, 7. svibnja 2021.

Na gradilištu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda posljednjih je tjedana izrazito dinamično, a stabilniji vremenski uvjeti pomogli su u tome da se i radovi dodatno intenziviraju.

Tako su nastavljeni instalaterski i fasaderski radovi na upravnoj zgradi, a kreće se i sa strojarskim radovima na grijanju i hlađenju upravne zgrade čime se taj objekt privodi kraju. Na zgradi dehidracije mulja dovršeni su radovi žbukanja unutarnjih zidova, u tijeku su fasaderski radovi te priprema za završene radove na podovima kako bi se uskoro krenulo s ugradnjom opreme. U tijeku su i armirano-betonski radovi na zidovima SBR bazena, najvećem objektu UPOV-a, te bi trebali biti završeni do kraja svibnja. Pokrenuti su i radovi na dodatnim dvama objektima, a to su ispusni kolektor te objekt mehaničkog tretmana koji je ujedno i najdublji objekt te najugroženiji nestabilnim vremenskim uvjetima.

Po završetku će Jastrebarsko dobiti moderan uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji je koncipiran na trećem stupnju pročišćavanja otpadnih voda primjenom tehnologije sekvencijalnog šaržnog bazena (SBR) za biološko pročišćavanje i aerobne stabilizacije mulja. Ukupna vrijednost radova iznosi 43,7 milijuna kuna s uključenim PDV-om, a izvodi ih zajednica ponuditelja koju čine poduzeća Riko d.o.o. i Hidroinženjering d.o.o. iz Ljubljane.