Krenuli radovi na saniranju gradilišta i asfaltiranju prometnica u jaskanskim naseljima

Jastrebarsko, 12. kolovoza 2019.

U punom su jeku radovi na asfaltiranju glavne prometnice u Gornjoj Reki, kao i pripremni radovi nakon kojih kreće asfaltiranje u Prhoću. Potom će uslijediti pripremni radovi i asfaltiranje i u Gornjem Desincu, gdje je sanacija Stankovske ulice već ranije završena. Radovi asfaltiranja planirani su i vrše se po naseljima sukladno završetku svih radova na polaganju cijevi i izgradnji sanitarne kanalizacije.

Radovi se odvijaju u okviru projekta Naša voda, naša budućnost, nakon čijeg će se završetka na području aglomeracije Jastrebarsko omogućiti priključenje oko 4.000 novih korisnika na kanalizacijsku mrežu te ostvariti 97-postotna priključenost građana. U sklopu projekta ukupno će se izgraditi 43,5 kilometara novih kanala i kolektora te rekonstruirati 2,7 kilometra postojećih kanala, čime će se značajno unaprijediti kvaliteta života na području grada Jastrebarskog i okolice.

Ovakvi asfalterski radovi najviše nas vesele jer označavaju skori kraj radova na nekom gradilištu. Prešli smo pola puta u projektu, radi se planiranom dinamikom i svakim je danom sve vidljivija korist koju ovaj projekt donosi našem gradu.Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko d.o.o., korisnika projekta Naša voda, naša budućnost
Zadovoljan sam što se realizacija dosad najveće investicije u povijesti našeg grada provodi u skladu s planovima te sam neizmjerno zahvalan građanima koji projektu pružaju podršku i sa strpljenjem čekaju završetak radova u svojim naseljima.Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog

Trošak asfaltiranja najvećim je dijelom pokriven sredstvima iz proračuna projekta Naša voda, naša budućnost i proračuna grada Jastrebarskog.