Naselja Prhoć i Gornji Desinec dobila kanalizaciju, uskoro kreće sanacija prometnica

Jastrebarsko, 19. lipnja 2019.

U sklopu projekta „Naša voda, naša budućnost“ uskoro će krenuti i asfaltiranje prometnica. Sanacija nerazvrstanih cesta uključuje pripremne radove, izmjenu tampon-sloja te asfaltiranje prometnica u punoj prvotnoj širini. Prema planu, u naselju Prhoć pripremni radovi za asfaltiranje nerazvrstanih cesta kreću 26. lipnja, a u Gornjem Desincu sredinom srpnja.

Sukladno tomu, od 26. lipnja do 4. kolovoza 2019. godine svakim radnim danom i subotom na snazi će biti privremena zabrana prometa i parkiranja na dijelu lokalne ceste NC2410 i NC 4501 Voćarske ulice, sve do kućnog broja 64 u Voćarskoj ulici u Prhoću. Prva faza radova izvodit će se na dijelu od Vrtne ulice do kapelice, dok je druga faza od Vrtne ulice do kućnog broja 64. Po završetku radova na asfaltiranju u planu je i rješavanje odvodnje oborinskih voda navedenih dijelova ovih naselja.

Radovi se planiraju vršiti prema planu i ovisno o vremenskim prilikama te završiti u roku od 60 dana od uvođenja izvođača u posao. Za vrijeme izvođenja radova promet će biti reguliran dodatnom prometnom signalizacijom i semaforima, a stanarima će se krajem dana osigurati pristup do svojih kuća. Ovom prilikom mole se stanovnici za razumijevanje i strpljenje.