Jastrebarsko dobiva posebno vozilo za održavanje sustava odvodnje

Jastrebarsko, 15. studenog 2018.

Vode Jastrebarsko d.o.o. i Agra-trgovina d.o.o. prošli su tjedan potpisale ugovor o isporuci opreme, odnosno vozila za održavanje sustava odvodnje na području aglomeracije Jastrebarsko. Vrijednost ugovora iznosi 2.861.250,00 kuna s uključenim PDV-om, a vozilo se nabavlja u okviru projekta Naša voda, naša budućnost usmjerenog na poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko. Rok je za isporuku vozila 10. prosinca 2018. godine.

Nabava vozila značajan je dio projekta Naša voda, naša budućnost koji će unaprijediti naše usluge i omogućiti nam veću fleksibilnost i samostalnost u radu. Vozilo je u skladu s najvišim standardima u zaštiti okoliša, a svojim naprednim karakteristikama znatno će doprinijeti poboljšanju sustava odvodnje naše aglomeracije.Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko d.o.o.

Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko d. o. o., ujedno je podsjetio kako se aktivnosti projekta odvijaju prema planiranoj dinamici te su pojedini objekti već izgrađeni ili su pred završetkom izgradnje, poput vodosprema Draga Svetojanska, Jurjevčani II i Hrašće te kolektora D1.

Moderno vozilo proizvođača MAN koristit će se za održavanje kanalizacijskog sustava, čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi te njihovo transportiranje do mjesta deponiranja. Najveća mu je prednost u tome što će omogućiti djelatnicima Voda Jastrebarsko da sami održavaju postojeću i novosagrađenu kanalizacijsku mrežu te da svojim korisnicima prazne septičke jame. Posebna nadogradnja omogućava istovremeno ispiranje i uklanjanje nečistoća koje se s pomoću vakuum-pumpe spremaju na siguran način, bez izlijevanja, u poseban spremnik zapremnine 10.000 litara. Na nadogradnji se nalaze veliko i malo vitlo koja omogućavaju istovremeno ispiranje i usisavanje nečistoća, a zahvaljujući mogućnosti zaokretanja mogu doprijeti do svakog mjesta.