Institut IGH i Vode Jastrebarsko d.o.o. potpisali ugovor vrijedan više od 3 milijuna kuna

Jastrebarsko, 27. rujna 2017.

Ugovor o pružanju usluga tehničke pomoći i upravljanja potpisali su Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko d.o.o. i Oliver Kumrić, član Uprave Instituta IGH te time označili službeni početak suradnje na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko. Projekt donosi značajno poboljšanje za gotovo 16.000 stanovnika aglomeracije Jastrebarsko, zahvaljujući sredstvima iz EU fondova. Institut IGH obavljat će poslove iz područja upravljanja i nadzirati opsežan projekt koji uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda. Završetak svih radova očekuje se u srpnju 2020. godine.

Ova značajna investicija krenut će u svoju realizaciju u listopadu 2017., a očekivani završetak planira se u srpnju 2020. Područje aglomeracije Jastrebarsko, koje broji gotovo 16.000 stanovnika, bit će mnogo ugodnije mjesto za život naših stanovnika. U dijelu vodoopskrbe rekonstruirat će se dio vodoopskrbne mreže i izgraditi tri vodospreme te tako osigurati kontinuitet i pouzdanost sustava vodoopskrbe. U dijelu sustava odvodnje otpadnih voda nakon izgradnje očekuje se priključenost od 97 posto. Izgradit će se 44 kilometra sustava odvodnje i 15 crpnih stanica, a u okviru projekta planirana je i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih vodaMario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko d.o.o.
Podsjetio je i kako je ukupna vrijednost investicije u poboljšanje infrastrukture 169.267.139 kuna, pri čemu je projekt sufinanciran sa 72 posto neto iznosa sredstvima Europske unije iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.
Institut IGH sve više izvozi svoje usluge i na druga tržišta, upravo zahvaljujući iskustvu i stručnom znanju koje nudimo, koje je prepoznato i na ovom natječaju. Upravo upravljanje vodama, kako vodom za piće, tako i otpadnim vodama, jedno je od ključnih izazova s kojima se čovječanstvo susreće u 21. stoljeću. Zbog toga vjerujemo da je hidrotehnika područje u kojem će Institut IGH raditi sve više projekata, kako u Hrvatskoj, tako i na drugim tržištimaOliver Kumrić, član Uprave IGH
Institut IGH trenutno je uključen na više od 15 projekata aglomeracija u Hrvatskoj i to u područjima stručnog nadzora, vođenja projekata i projektiranju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *